IJzer en Vuur!
Eer aan uw handen!

Driedaagse smeden (Brugge)

IJzersmeden
Driedaagse smeden (Brugge)

Wanneer

mei 18, 2023 - mei 20, 2023    
9:00 am - 5:00 pm

Prijs

Inschrijvingen gesloten

Waar

House of Time Brugge
Komvest 45/47, Brugge, 8000

Type workshop

Kaart niet beschikbaar

Haal het vuur in je naar boven.

Tijdens deze stage word je ingewijd in de geheimen van een van de zeldzame kunstambachten: de kunst(enaar)-smid (artist – blacksmith, ferronnerie d’art, Kunstschmied…

In een eerste fase leer je het smidsevuur te temmen en het aan jouw wetten te onderwerpen. Via kleine oefeningen wordt er gelet op een correcte lichaamshouding en de juiste attitudes om in alle veiligheid te werken, je maakt je het juiste gebruik van de handhamer en een bepaald slagritme eigen; verder maak je ook kennis met ander typisch gereedschap van de smid.

In een tweede fase komen via kleine oefeningen de basisbewerkingen van het smeden aan bod: strekken, klieven, stuiken en plooien. Je leert er ook in groepjes van twee te werken, want vaak is ‘ één smid, geen smid’ zo wordt onder de smeden gezegd.

In een derde en laatste fase kies je een opdracht die in overeen -stemming is met je kunnen en de beschikbare tijd. Je kunt daarvoor eigen voorstellen doen en in overleg met de opleider wordt de haalbaarheid van je voorstel bestudeerd.

 

Uiteindelijk ga je naar huis terug met een uniek door je eigen handen gesmeed object en heb je bij Ijzer en Vuur vzw je eerste stappen gezet in de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur.

Schrijf je in

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.