IJzer en Vuur!
Eer aan uw handen!

Driedaagse smeden

IJzersmeden
Driedaagse smeden

Wanneer

november 1, 2023 - november 3, 2023    
9:00 am - 5:00 pm

Prijs

Inschrijvingen gesloten

Waar

Ons opleidingscentrum in Vloesberg
Esquenne 8, Vloesberg, 7880

Type workshop

Kaart niet beschikbaar

🔥 Ontketen je innerlijke vuur! 🔥

Ontdek de zeldzame ambachtelijke kunst van de kunstsmid tijdens onze boeiende stage.

Fase 1: Beheers het Smidsevuur
In deze eerste fase leer je hoe je het smidsevuur onder controle kunt krijgen en het naar jouw hand kunt zetten. Via praktische oefeningen richten we ons op de juiste lichaamshouding en veiligheidsattitudes. Je zult de kunst van het gebruik van de handhamer en het juiste ritme van slagen onder de knie krijgen. Bovendien maak je kennis met andere karakteristieke gereedschappen van de smid.

Fase 2: Basisvaardigheden van het Smeden
In de tweede fase ga je aan de slag met basisbewerkingen zoals strekken, klieven, stuiken en plooien, allemaal via kleine oefeningen. Je leert ook hoe je effectief kunt samenwerken in duo’s.

Fase 3: Geef Vorm aan je Creativiteit
In de derde en laatste fase kies je een project dat past bij je vaardigheden en de beschikbare tijd. Je kunt je eigen ideeën naar voren brengen, en samen met de instructeur wordt de haalbaarheid van je voorstel besproken.

Uiteindelijk keer je naar huis terug met een uniek voorwerp dat je met je eigen handen hebt gesmeed, en heb je je eerste stappen gezet in de betoverende wereld van de smid, waar ijzer en vuur samenkomen.

Laat je passie voor het smeden ontvlammen bij Ijzer en vuur vzw! Schrijf je nu in en ontdek de kracht van creativiteit met vuur en ijzer. 🔨🔥

Schrijf je in

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.